Schotland

Een reis naar Schotland is een reis naar een land om in weg te dromen, zowel op onze autoreizen of ga mee op een kleinschalige groepsreis.  Kaipara Reizen wil u het echte Schotland laten zien, in de vorm van; rustige reisroutes, mooie plekjes onderweg en overnachtingen in kwaliteitsaccommodaties. We laten daarom ook de drukkere plaatsen uit ons programma want ook in Schotland is het toerisme de afgelopen jaren snel gegroeid.

Ieder jaar werken we aan onze programma's zodat u verrast wordt met prachtige plekjes. Bijvoorbeeld in de verborgen valleien van Perthshire, aan afgelegen baaien van de westkust, op de mystieke Hebriden eilanden en prehistorisch Orkney. U gaat dan ook op reis met programma's met een beoordeling van boven de 9  

Boek op tijd!  Schotland is een populaire bestemming en het loont om op tijd te boeken. Vooral voor reizen in de zomerperiode zijn veel van onze accommodaties vanaf het voorjaar al behoorlijk volgeboekt.

9-daagse kwaliteitsreis, 4- en 5-sterrenaccommodaties

Een reis die Schotlands rijke verleden combineert met comfort en stijl. U overnacht in accommodaties die Schotse geschiedenis ademen, maar ook alle service, comfort en luxe bieden die u van 4 en 5-sterrenaccommodaties kunt verwachten. Onze reizen zijn kleinschalig met veel persoonlijke vrijheid.

We plannen onze reizen in het rustige voor- en najaar en kiezen voor mooie landelijke routes. De accommodaties zijn gelegen op prachtige veelal landelijke locaties. Het ontbijt en vijf uitgebreide diners zijn inclusief. De in de tekst vermelde excursies zijn inclusief.

Link:

18-daagse kwaliteitsreis - overnachtingen in hotels en lodges

Schotland is gemaakt voor een prachtige autoreis. Het land heeft een aantal schitterende nationale parken, zowel op 'het vasteland' als op de eilanden. En daarnaast is er natuurlijk de unieke Schotse cultuur met oude kastelen, clans, kilts en whisky. Vanaf het culturele hart van het land reist u naar de afgelegen Highlands & Islands, waar u de ruige natuur van dit prachtige land ervaart.

Link:

10 daagse kwaliteitsreis door de Highlands

Heerlijk een week naar het mooie Schotland!  Een autoreis met natuurlijk veel natuur, maar ook de alom aanwezige rijke cultuur uit het onstuimige Schotse verleden. Een korte reis met veel afwisseling, zonder dat u continu onderweg zult zijn. U overnacht in kwaliteitshotels en bed&breakfasts (3 & 4-sterren) op mooie locaties. 

Link:

Een week naar Gleneagles, St Andrews en de Highlands

Schotland, the Home of Golf. Een prachtige reis langs de beroemdste golfbanen van Schotland met overnachten in klassieke en unieke accommodaties. Gleneagles en St Andrews zijn natuurlijk de kroonjuwelen van de golfsport. De eerste dagen verblijven we dan ook in de omgeving van Stirling/centraal Schotland.

De reis gaat vervolgens naar het woeste noorden, naar de omgeving van Inverness. Hier bent u in het andere golfparadijs van Schotland met de topbanen van Castle Stuart, Nairn en Royal Dornoch.

Link:

9-daagse kwaliteitsreis, 4 en 5* hotels

U vliegt van Schiphol naar de kleine luchthaven van Edinburgh, vanwaar u met uw huurauto 9 dagen comfortabel door dit mystieke landschap reist. Een reis vol cultuur uit het onstuimige Schotse verleden, de prachtige natuur van de Highlands, en natuurlijk whisky distilleries.

Link:

9 Dagen reis naar de Isles of Skye, Lewis en Harris

Aan de rand van Europa is de natuur woest, maar ook ontroerend mooi. Het noorden van Schotland, het eiland Skye en de Outer Hebrides zijn gebieden waar het vooral in het voor- en najaar heerlijk rustig rondreizen is. Al jaren hebben wij ons hart verloren aan deze mystieke omgeving. Met zijn noeste bevolking, het woeste klimaat, de prachtige eilanden en de echte Highlands. 

Link:

Boutique reis door hart van Schotland naar Isle of Lewis & Harris

Aan de rand van Europa is de natuur woest, maar ook ontroerend mooi. Laat u verrassen door de woeste Highlands en de betoverende eilanden van de Outer Hebrides. Een reis door prachtige gebieden van het Schotse land, waarbij we de drukke plaatsen vermijden en laten u kennismaken met het eeuwenoude cultuurlandschap. Nog 2 boekingen nodig voor gegarandeerd vertrek op 9 mei 2020

Link:

9-daagse reis van de Highlands naar de Prehistorie

Het noorden van Schotland is een land van mysterie. Met het woeste klimaat, de lege berglandschappen en bekroond met een eilandengroep uit prehistorische tijden. We overnachten in 3 ½ & 4-sterren kwaliteitsaccommodaties, reizend in een kleine groep van maximaal 7 personen. 3 boekingen nodig voor gegarandeerd vertrek 7 juni reis 

U reist vanaf Inverness naar de westkust, naar het land van Assynt. Een panoramisch land met de bergtoppen van Suilven en Stac Pollaid. Langs de kust gaan we noordwaarts, door lege landschappen met prachtige vergezichten.

Link:

9-daagse reis naar het fascinerende noorden (4-sterren)

Het noorden van Schotland is een land van mysterie. Met het woeste klimaat, de lege berglandschappen en in het noorden bekroond met een eilandengroep uit prehistorische tijden. U reist vanaf Inverness naar de westkust, naar het land van Assynt. Een panoramisch land met de bergtoppen van Suilven en Stac Pollaid.

Link:

9 dagen in stijl naar de woeste rand van Europa

Aan de rand van Europa is de natuur woest, maar ook ontroerend mooi. Het noorden van Schotland, het eiland Skye en de Outer Hebrides zijn gebieden waar het vooral in het voor- en najaar heerlijk rustig rondreizen is. Al jaren hebben wij ons hart verloren aan deze mystieke omgeving. Met zijn noeste bevolking, het woeste klimaat, de prachtige eilanden en de echte Highlands. 

Link:

6 dagen op verkenning met uw eigen gids op de historische eilanden

Het is maar een afstand van 30 kilometer, maar de Orkney eilanden zijn een ander Schotland. Een verrassend groene eilandengroep met diepe Keltische en Noorse wortels en een fascinerende geschiedenis. Van ruines uit de steentijd tot het oorlogsdrama in de grote Scapa Flow, uw privegids neemt u mee op een reis door het verleden.

Link:

Een reis voor u op maat, met chauffeur/gids

Schotland is een heerlijke bestemming voor een reis met uw familie of reisgezelschap. Met de ervaring van onze groeps- en autoreizen bieden we u het mooiste van Schotland. Reizend in onze comfortabele minibus, door een land vol kastelen, woeste hooglanden en gezellige dorpjes. U reist met onze ervaren reisbegeleider/chauffeur. (20 jaar ervaring in Schotland, Nieuw-Zeeland en Canada)

Link:

11-daagse reis langs luxe lodges in de Highlands

Ga op reis naar het Schotland uit de 18e en 19e eeuw. Een reis over de afgelegen wegen, door mooie streken en iedere dag beloond met een verblijf in een van de mooie landelijke lodges.

Vanaf Edinburgh reist u naar de westkust, het historische hart van Keltisch Schotland. Vervolgens reist u noordwaarts naar een van de mooiste en meest woeste gebieden van het land. De omgeving van Inverness is uw volgende stop om de reis te beëindigen in het oude cultuurland van Perthshire en de zuidelijke Highlands.

Link:

4 & 5 sterren reis naar landelijke lodges

Met deze luxe autoreis naar Schotland overnacht u in de beste 5-sterren lodges van deze dunbevolkte regio. Iedere lodge of hotel heeft zijn eigen charme en natuurlijk een bijpassende keuken met het beste van het Schotse land. Natuurlijk zijn er de prachtige landschappen, de woeste westkust en verborgen weggetjes in het eeuwenoude land. In een ruime luxe Landrover reist u in stijl door de Highlands. U rijdt iedere dag aan de hand van onze unieke reisbeschrijving naar de minder bekende plekjes van Noord-Schotland.

Link:

Reizen in het land van Sir Walter Scott en Robert Burns

Het zuiden van Schotland is het culturele hart van het land. In dit prachtige heuvelland stond de wieg van twee van Schotland grootste literaire geesten. Van de abdijen van The Borders tot de Rhinns of Galloway, u reist door een landschap van steencirkels, kasteelruines en eeuwenoude landerijen. Het aangename klimaat maakt dat er vele beroemde tuinen en parken zijn. 

Uw laatste drie nachten verblijft u op het mooie Isle of Arran, ook wel genoemd "Scotland in miniature". Vanuit uw luxe resort kunt u dit verrassend veelzijdige eiland verkennen.

Link:

Reis door The Borders, Galloway & Isle of Arran

In het zuiden van Schotland ligt het culturele hart van het land. Het golvende heuvelland stond de wieg van twee van Schotland grootste literaire geesten. Van de abdijen van The Borders tot de Rhinns of Galloway, u reist door een landschap van steencirkels, kasteelruines en eeuwenoude landerijen. Het aangename klimaat maakt dat er vele beroemde tuinen en parken zijn. De laatste drie nachten verblijft u op het mooie Isle of Arran, ook wel genoemd "Scotland in miniature". 

Link: